От ПП Има такъв народ направиха обръщение към българите в декларация от

...
От ПП Има такъв народ направиха обръщение към българите в декларация от
Коментари Харесай

ИТН алармира, че кабинетът подкрепя ГМО храните

От ПП " ИТН " направиха обръщение към българите в декларация от трибуната на Народно събрание. Поводът е, че държавното управление е одобрило позиция на страната ни за Съвета на Европейски Съюз.

" Ще се търси единодушие за правилник за ГМО растенията. Пробутват ни ГМО храна, оплака се Председателят на парламентарната група на Има Такъв Народ Тошко Йорданов. Абсолютно неразбираеми са резултатите ", сподели той. " Страната ни ще загуби пазари, които търсят чисти от ГМО пазари. А се възнамерява ГМО да се пусне в природата. Ние българите няма да избираме дали да ядем ГМО ", акцентира Тошко Йорданов.

Няма да знаем дали ядем ГМО, по думите му. Няма да се управляват храните от ГМО. Защо сглобката мълчи, недоумява Тошко Йорданов. Посолството ли ви е стигнало за ГМО шишарките, попита депутатът. 

Малко по-късно в коридорите на Народното събрание Тошко Йорданов съобщи, че съгласно него правителството ще поддържа отпадане на регламентите за ГМО храните. По думите му едно такова решение на кабинета ще докара до това, че ще загубим пазари, които търсят чиста земеделска земя. В същото време в магазините ще се оферират без етикетиране на хранителни артикули с ГМО, акцентира той.

" Не е ясно какви са следствията от патентоването на ГМО продуктите, няма задоволително проучвания по тематиката. После като отидете да си купите една пица и 6 картофа, няма гаранция, че след 6 години могат да ви пораснат още 6 уши ", обезпокоен е Тошко Йорданов.

Йорданов настоя да се свика изключително Комисията по земеделието и храните в Народното събрание и да се изслуша земеделският министър Кирил Вътев. " ГЕРБ и Движение за права и свободи за какво мълчат по тематиката ", запита той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР